Nestje Jessy en Xavi 

Hier ga ik  schrijven over het nestje van Jessy en Xavi.  Ik ben samen met Miranda Hoksbergen mede eigenaar van Jessy. De puppies die nu geboren worden zullen de kennelnaam van Miranda dragen: Hockesberghe's Walc.

 

 

 

28 mei 2021

Vandaag heb ik Jessy op de trimtafel liggen om te borstelen. Daar kwam ik achter dat Jessy loops was geworden. Spannend , want nu gaat het hele traject beginnen van progesteron prikken totdat de pups met hun baasjes weer weg gaan.

 

9 juni 2021

Om 8.45 u moet ik weer progesteron prikken met Jessy om te kijken hoever ze nu met haar waarden zit. Ik denk dat deze wel een stuk hoger zit, want Xavi en Jessy willen heel graag bij elkaar zijn. 

Ze janken echt, omdat ze nog niet bij elkaar kunnen.

Eind van de ochtend belde de dierenarts dat de waarden zo zijn dat Jessy over 12 uur gedekt kan gaan worden...Leuk!!!

 

10 en 11 juni 2021

Jessy wordt door Xavi beide dagen op een natuurlijke manier gedekt. Het ging allemaal best snel en een goede koppeling daarna. Geweldig dit.

We zijn helemaal blij dat dit zo goed is verlopen.

Bij Jessy was het ook meteen klaar daarna. Zij had geen interesse in Xavi meer en Xavi ook niet in haar. Hoe mooi hoe de natuur zijn werk doet.

Een afspraak gemaakt voor de echo. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 9 juli 2021 om 9.30 u.

 

9 juli 2021

Spannend vandaag is het zover. Ik ben echt zenuwachtig. Heb ook niet zo goed geslapen.

Om 9.30 u was het zover. Bij de dierenarts om een echo dracht te maken...

"Ja hoor"  waren de woorden van de echoscopist. Ze is niet een klein beetje drachtig, maar goed drachtig. Het was overduidelijk te zien.

Op dat moment schoot ik vol. Het gaat gebeuren.. Onze Jessy is zwanger. Ons geluk kon niet op. Miranda en ik waren blij. Eenmaal in de auto eerst Richard gebeld en hij kon zijn geluk ook niet op!!

We zijn toen eerst naar de bakker gegaan en hebben ons lekker gebakjes gehaald om te vieren!!!!

 

12 juli 2021, dag 32

Zo alles laten bezinken. Nu even een planning maken hoe we het gaan doen. Waar komt de werpkist, trimsalon moet op tijd sluiten dus daar een melding op Facebook van gemaakt. Wat voeding besteld en voor de rest ervoor zorgen dat Jessy haar rust krijgt.

 

16-7-2021, dag 36

Vandaag is het alweer een week geleden dat we de echo hebben laten maken. Ze wil met wandelen al niet meer met de andere honden meelopen. Even klein stukje lopen om de behoeftes te doen en dan is het al klaar.

Verder is ze een stuk rustiger geworden. Ze ligt veel en is lang niet meer de spring in het veld die ze eerder was. Ze kan nog steeds zo mooi lachen. Geweldig om te zien.

Ze is ook al aangekomen en haar buikje raakt wat voller.

De tijd vliegt...

 

23-7-2021, dag 43

Hoe mooi is het dat een drachtige teef instinctief te werk gaat. Jessy is normaal erg speels en nadrukkelijk aanwezig op een leuke en lieve manier.  Normaliter springt ze op stoelen. loopt heel gebalanceerd over de rugleuning van de bank en gaat lekker ravotten met de andere 3 bobtails als ze er zin in hebben.

Echter nu is ze drachtig en begint haar buikje te groeien en voelt ze heel goed aan dat lekker ravotten met de andere niet goed is voor haar pups. Ze blijft dan ook liggen en laat de andere rennen. Ze denkt er ook niet aan om gekke dingen te doen en laat de stoel voor mensen om op te zitten. 

Ze begint al een lekker buikje te krijgen!!!

 

 

De haren op haar buik zijn weggeschoren voor de Echo.

30-7-2021, dag 50

Zo,  we zijn de afgelopen twee weken goed bezig geweest.  De bobtails van Miranda hebben we hier gewassen en geborsteld evenals onze bobtails. Zij zijn dan voorlopig klaar en zien er weer mooi uit.

De laatste honden zijn getrimd in de trimsalon. Deze is nu gesloten.

We kunnen ons nu  gaan richten op de bevalling. Nog even nakijken of we alles hebben voor en na de bevalling en anders moeten we dat nog halen.

Jessy vind het steeds lastiger om te gaan zitten en om een goede lighouding te hebben. Haar favoriete lighouding was altijd te liggen op haar buik net als een kikker.

Echter dit gaat bijna niet meer. Ze ligt nu vaker op haar zij.

Ze komt nog steeds goed aan en ze is zo lief!!!