Nestje Jessy en Xavi 

Hier ga ik  schrijven over het nestje van Jessy en Xavi.  Ik ben samen met Miranda Hoksbergen mede eigenaar van Jessy. De puppies die nu geboren worden zullen de kennelnaam van Miranda dragen: Hockesberghe's Walc.

 

 

 

28 mei 2021

Vandaag heb ik Jessy op de trimtafel liggen om te borstelen. Daar kwam ik achter dat Jessy loops was geworden. Spannend , want nu gaat het hele traject beginnen van progesteron prikken totdat de pups met hun baasjes weer weg gaan.

 

9 juni 2021

Om 8.45 u moet ik weer progesteron prikken met Jessy om te kijken hoever ze nu met haar waarden zit. Ik denk dat deze wel een stuk hoger zit, want Xavi en Jessy willen heel graag bij elkaar zijn. 

Ze janken echt, omdat ze nog niet bij elkaar kunnen.

Eind van de ochtend belde de dierenarts dat de waarden zo zijn dat Jessy over 12 uur gedekt kan gaan worden...Leuk!!!

 

10 en 11 juni 2021

Jessy wordt door Xavi beide dagen op een natuurlijke manier gedekt. Het ging allemaal best snel en een goede koppeling daarna. Geweldig dit.

We zijn helemaal blij dat dit zo goed is verlopen.

Bij Jessy was het ook meteen klaar daarna. Zij had geen interesse in Xavi meer en Xavi ook niet in haar. Hoe mooi hoe de natuur zijn werk doet.

Een afspraak gemaakt voor de echo. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 9 juli 2021 om 9.30 u.

 

9 juli 2021

Spannend vandaag is het zover. Ik ben echt zenuwachtig. Heb ook niet zo goed geslapen.

Om 9.30 u was het zover. Bij de dierenarts om een echo dracht te maken...

"Ja hoor"  waren de woorden van de echoscopist. Ze is niet een klein beetje drachtig, maar goed drachtig. Het was overduidelijk te zien.

Op dat moment schoot ik vol. Het gaat gebeuren.. Onze Jessy is zwanger. Ons geluk kon niet op. Miranda en ik waren blij. Eenmaal in de auto eerst Richard gebeld en hij kon zijn geluk ook niet op!!

We zijn toen eerst naar de bakker gegaan en hebben ons lekker gebakjes gehaald om te vieren!!!!

 

12 juli 2021, dag 32

Zo alles laten bezinken. Nu even een planning maken hoe we het gaan doen. Waar komt de werpkist, trimsalon moet op tijd sluiten dus daar een melding op Facebook van gemaakt. Wat voeding besteld en voor de rest ervoor zorgen dat Jessy haar rust krijgt.

 

16-7-2021, dag 36

Vandaag is het alweer een week geleden dat we de echo hebben laten maken. Ze wil met wandelen al niet meer met de andere honden meelopen. Even klein stukje lopen om de behoeftes te doen en dan is het al klaar.

Verder is ze een stuk rustiger geworden. Ze ligt veel en is lang niet meer de spring in het veld die ze eerder was. Ze kan nog steeds zo mooi lachen. Geweldig om te zien.

Ze is ook al aangekomen en haar buikje raakt wat voller.

De tijd vliegt...

 

23-7-2021, dag 43

Hoe mooi is het dat een drachtige teef instinctief te werk gaat. Jessy is normaal erg speels en nadrukkelijk aanwezig op een leuke en lieve manier.  Normaliter springt ze op stoelen. loopt heel gebalanceerd over de rugleuning van de bank en gaat lekker ravotten met de andere 3 bobtails als ze er zin in hebben.

Echter nu is ze drachtig en begint haar buikje te groeien en voelt ze heel goed aan dat lekker ravotten met de andere niet goed is voor haar pups. Ze blijft dan ook liggen en laat de andere rennen. Ze denkt er ook niet aan om gekke dingen te doen en laat de stoel voor mensen om op te zitten. 

Ze begint al een lekker buikje te krijgen!!!

 

 

De haren op haar buik zijn weggeschoren voor de Echo.

30-7-2021, dag 50

Zo,  we zijn de afgelopen twee weken goed bezig geweest.  De bobtails van Miranda hebben we hier gewassen en geborsteld evenals onze bobtails. Zij zijn dan voorlopig klaar en zien er weer mooi uit.

De laatste honden zijn getrimd in de trimsalon. Deze is nu gesloten.

We kunnen ons nu  gaan richten op de bevalling. Nog even nakijken of we alles hebben voor en na de bevalling en anders moeten we dat nog halen.

Jessy vind het steeds lastiger om te gaan zitten en om een goede lighouding te hebben. Haar favoriete lighouding was altijd te liggen op haar buik net als een kikker.

Echter dit gaat bijna niet meer. Ze ligt nu vaker op haar zij.

Ze komt nog steeds goed aan en ze is zo lief!!!

 

 

3-8-2021

Het schiet al op. We kunnen gaan aftellen. 

Vandaag goed de buik van Jessy gevoeld en wat een mooi/bijzonder moment.  Het voelen van leven in de buik van Jessy. De bewegingen die je kunt voelen onder je hand. Ik kan wel uren zo blijven zitten en hier enorm van genieten!!!

 

6-8-2021

Het werd tijd om de werpkist op te gaan zetten. Ze is graag daar.

Ze vind haar rust op deze manier. Bij de andere bobtails vind ze het te druk.

Het is nu nog een kwestie van dagen wachten tot het feest gaat beginnen.

Spannend!!!

6- 8 2021

Miranda kwam vandaag even kijken hoe het met Jessy ging. Het lijkt erop dat ze voorweeën heeft.

Ze had nog geen temperatuurdaling gehad. Dus s'avonds toch besloten om gewoon naar bed te gaan. 

We hebben wel een camera in de trimsalon en een app op de telefoon, Dus wel om de 2 1/2 uur gekeken op de camera. Ze was wat onrustig. 

 

7-8-2021

Jessy wilde overal maar achter kruipen. computer etc. Ook was ze aanhet graven en onrustig. De temperatuur was wel wat gedaald. Miranda bericht gedaan en zij zou s'middags langs komen.

Miranda kwam en ze had al wat weeën. Een poosje later viel ze toch in rustige slaap. Miranda ging naar huis, want ze moest nog wel wat doen.

S'avonds toch maar een app naar Miranda gedaan, want ze had weer  weeén.

Even had ze goeie weeën, maar wederom ging ze slapen. We dachten we wachten nog even af en bekijken dan wat we doen.

Echter tegen 23.00 u had ze weer weeën, maar nu zette het door. 00,03 u werd het eerste teefje geboren en 4.40 u het laatste teefje.

 

 

Jessy heeft het fantastisch gedaan. Ze is een lieve, maar bezorgde moeder. Ze kan er niet tegen dat de pups geluid maken dan wil ze erbij in de kist.

Miranda is later naar huis gegaan, maar is veel hier, Zo wisselen we elkaar af, Zij doet veel overdag, zodat ik kan slapen en de nachten zijn voor mij,

Ik ben helemaal verliefd op deze prachtige kanjers!!!

 

 

 

9-8-2021

Hoe bijzonder is dit: De pups krijgen de naam Hockesberghe's Walc , maar er is een reutje geboren met de logo van From Bobbers Love Of Beauty.....het hartje.

Zelfs de pups werken mee aan onze samenwerking!!!

 

 

 

10-8-2021

De pups groeien goed en worden steeds krachtiger. Mooi om te zien dat ze in zo'n korte tijd een eigen karakter vormen en ook zo snel krachtiger worden.

Mama Jessy is een toppertje, ze verzorgt haar pups fantastisch. Ik kon me geen voorstelling maken hoe Jessy als moeder zou zijn.. nou ze is erg bezorgd.

Al een paar nachten en dagen met aanleggen achter de rug, maar het verloopt allemaal goed.

We zijn een beetje moe, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

 

 

16-8-2021

De pups zijn inmiddels een week oud. Jessy doet het goed. Ze is heel alert als haar puppy's geluid maken. Ze houd alles goed in de gaten.

Het is best vermoeiend om zo dag en nacht met de pups bezig te zijn, maar als je ziet wat je ervoor terug krijgt. Elk moment genieten we ervan.

Heel af en toe houd ik er even 1 vast, omdat diegene dan even zit te piepen. En om zo ook te laten wennen dat ze aangehaald worden.

 

 

Het is gewoon een wonder hoe ze in zo'n korte tijd veranderen in een heel klein hondje naar steeds groter.

Ook zo mooi hoe ze de warmte bij elkaar opzoeken en hoe schattig ze dan bij elkaar of op elkaar kunnen gaan liggen.

 

 

We verbazen ons ook dat de puppy's in houdingen kunnen gaan liggen dat ons niet lekker lijkt te liggen, maar dat is dan genieten om te zien.

 

25-8-2021

Wat vliegt de tijd. We zijn alweer een week verder en wat genieten we ervan.  Ze gaan steeds meer dingen ondernemen, zoals met elkaar spelen, proberen overal uit te klimmen etc. 

Ze slapen natuurlijk wel veel tussendoor, want ze moeten nog zo veel groeien en sterker worden.

De oogjes zijn nu ook open sinds zondag. Wat een mooie lieve kraaloogjes hebben ze dan. Erg vertederend allemaal.

Hetzelfde als hun oortjes. Ze reageren op geluid en kunnen je soms vol verbazing aankijken waar het geluid vandaan komt.

 

 

Jessy doet het goed. Ze is erg nog steeds erg alert als er een pup piept en wanneer iemand een pup vast heeft blijft ze erbij om het in de gaten te houden.

Ze is erg voorzichtig in de werpkist met haar kindjes.

 

 

Van het weekend zijn ze 3 weken en dan komt de puppy visite.  Deze mensen hebben al aangegeven dat ze zo blij zijn om de pups te zien. Het kan hen niet snel genoeg gaan.

We zijn ook erg enthousiast om deze mensen te ontmoeten.  Vooral om de passie en liefde voor de Old English Sheepdog te mogen delen met hen.

Druk weekend, maar zo leuk!!

 

4-9-2021

Wat worden ze gauw groot. Ze zijn nu 4 weken oud. Het zijn nu echte hondjes aan het worden en je ziet al verschillende karakters ontstaan. De hele bubs is verhuisd van de kraamkamer naar de keuken, de werpkist heeft plaats gemaakt voor een puppyren. Ze hebben de tijd van hun leven, lekker rondlopen , spelen, eten en natuurlijk nog veel slapen. 

De eerste puppy-mensen zijn geweest en we weten nu al dat de pups hele lieve, zorgzame baasjes krijgen.

 

Spelen onderling bestaat uit elkaar een beetje uitdagen, maar ook elkaar schoon likken na het eten van pap. Ze krijgen steeds meer interactie met elkaar. De speeltjes worden interessant om mee te spelen.

Verder vinden ze de borstel van de stofzuiger wel interessant en ook de dweil. Bij het schoonmaken van de puppyren helpen ze ook heel graag door aan de kleed te trekken, in je gezicht te likken en de lange haren zijn ook leuk van mij.

Kortom ze gaan steeds meer dingen ontdekken en ondernemen. 

Ze groeien goed en hebben ook al tandjes. Dat zal mama Jessy niet altijd fijn vinden met het voeden.

Sinds dat de pups zijn verhuisd naar de keuken zijn ook de andere 3 volwassen honden erbij. Papa Xavi vind de puppies erg leuk, maar ook raar. Hij blijft  wel veel voor de puppyren staan om naar zijn kindjes te kijken. Af en toe raakt zijn neus van 1 van de pups aan en ruikt aan hen.

 

 

17-9-2021

Wat gaat de tijd snel voorbij. Vorige week konden de pups heerlijk veel naar buiten. Er zijn veel mensen geweest om met ze te knuffelen. Ze doen het heel goed, groeien goed en zijn tevreden.

Afgelopen dinsdag is de chipper geweest. Dit vonden ze toch niet zo prettig, maar het is allemaal goed gelukt.

En gisteren zijn alle 8 naar de dierenarts geweest. Miranda ging ook mee. Dit was een hele beleving voor de pups. We 

gingen met de auto dus  voor het eerst in de  auto rijden en bij de dierenarts aangekomen zijn ze 1 voor 1 gecontroleerd en ingeënt.

Super deden ze het. En gelukkig alles was goed, zowel met de heren als met de dames. Toen moesten ze nog met de auto terug.

 Op de terugweg waren ze ontdaan van alle indrukken en sliepen ze even.

 

 

Ze spelen ook steeds meer met elkaar en met de speeltjes. Ze gaan steeds meer op ontdekking uit.

De pups hebben nu ook de stamboomnamen met hun roepnamen.

Hockesberghe's Walc Great Lover aka Snow

Hockesberghe's Walc Guts And Glory aka Bob

Hockesberghe's Walc Grand Geronimo aka Bogey

Hockesberghe's Walc Gentle Giant aka Brix

Hockesberghe's Walc Go You Go Girl aka Jotte

Hockesberghe's Walc Gorgeous Gill aka Silver

Hockesberghe's Walc Glamour Ginny aka Sara

Hockesberghe's Walc Grace Us Giulia aka Ginny

Verder gaan we ze nu nog meer socialiseren. 1e stap is al gemaakt. Bogey en Ginny zijn samen meegeweest naar de Bank. Spannend was het wel, want ze kregen een riempje om en dat kennen ze niet.