Hoe de trimsalon begon

 

Na al een aantal jaar onze bobtails verzorgd te hebben op een vaste trimtafel in de keuken, waar bijna geen plek was, en gewassen in een douchecabine werd het tijd om het anders aan te gaan pakken.

We hebben een mooie ruime inpandige garage die mooi zou kunnen dienen om de honden daar te verzorgen, maar deze stond nog helemaal vol. (Fietsen, scooters ed.).

Na het buiten veranderd te hebben met een grote tuinhuis konden de spullen van de garage daarin. 

We kochten toen een hydraulisch bad en een hydraulische trimtafel. Het is heerlijk om daar onze honden te trimmen.

Echter de coronatijd kwam eraan.

Onze oudste zoon Mike met een meervoudig handicap kon niet meer naar zijn dagbesteding. Hij was nu de hele dag thuis. Gelukkig verveelde hij zich niet, want hij kwam al gauw een aantal keer beneden in de garage om te helpen met het trimmen van de honden. We hadden er inmiddels een bobtail erbij om te verzorgen. Dus op de dagen dat er geborsteld ed. werd kwam Mike helpen. Hij vond dit zo leuk en hij werd een totaal andere jongen. Vrolijk, zijn spanningsboog was laag, kreeg minder prikkels etc. Hij was heel ontspannen en vond het erg leuk om te doen, hij genoot ervan.

Hierdoor zijn we gaan nadenken en kwamen tot de conclusie dat we een trimsalon moesten gaan starten en voor hem daar een dagbesteding van te maken. Dit mocht van de instanties.

Na enig overleg wilde onze zoon Joey de trimsalon gaan runnen en Mike de individuele begeleiding gaan geven. Hij heeft er ook de diploma's voor. Moeder Peggy doet dan wat vrijwilligerswerk.

Na het volgen van wat cursussen en aanpassingen in de garage, voldoende verlichting, veel stopcontacten, kasten om spullen in op te ruimen ed. heeft Joey zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel  (Trimsalon, dagbesteding )  onder de naam: Bobbers Of Beauty !!

We willen deze trimsalon niet te groot maken.  We zouden ons graag willen gaan specialiseren in het ras Old English Sheepdog. Het zou mooi zijn dat, mochten er in de toekomst nestjes komen , dat er dan mensen zijn die hun bobtail bij ons willen laten verzorgen. 

 

We zijn nu nog volop met de inrichting bezig.