Nestje van Jessy en Norman/Cooper

Zoals eerder ik al heb vermeld,

Miranda Hoksbergen en ik zijn samen eigenaren van Jessy

De puppies die nu geboren zullen worden komen onder onze kennelnaam.

....From Bobbers Love Of Beauty.

We zijn zeer benieuwd naar de puppies 

 

Zaterdag 1 Oktober, 2022

Door het gedrag van Jessy hadden we een vermoeden dat Jessy loops was geworden. We hebben het gecontroleerd en inderdaad Jessy was in het begin van de loopsheid. 

Fantastisch en spannend. We gaan weer misschien een drukke periode in.

Miranda gebeld en de 1e afspraak voor progesteron prikken is gemaakt.

 

Maandag 3 Oktober, 2022

Cornelia Loest was ook op de hoogte gebracht, want zij heeft de dekreuen. Zij wilde graag dat we een Swab lieten afnemen voor de dekking om te controleren of er geen verhoogde bacteriën aanwezig zijn, zodat Jessy een antibiotica nodig zou hebben.

De swab is afgenomen bij de dierenarts en een paar dagen later was de uitslag. Alles was goed.

 

Maandag 10 Oktober, 2022

Progesteron bij Jessy geprikt en wat wij al dachten was dat Jessy nog lang niet dekrijp zou zijn. Afspraak gemaakt voor de volgen de progesteron bepalingen.

 

Zaterdag 15 Oktober, 2022

Progesteron was mooi doorgestegen en kregen het advies dat Zondag 16 oktober de goeie dag zou zijn. Cornelia Loest gebeld en met haar afgesproken welk tijdstip Jessy daar moest zijn.

Miranda en Toon zijn samen naar België gegaan, want wij hadden clubkampioenschappen in België met Ginny.

 

Zondag 16 Oktober, 2022

De dekkingen zijn goed gelukt. Die dag waren er 2 natuurlijke dekkingen. Cornelia Loest en Miranda besloten die dag dat we 2 reuen zouden gebruiken, zowel Norman als Cooper.

Beiden zijn gelukt.

We zullen alleen pas later weten welke vader bij welke pup, hoort. Dus dat is best nog wel spannend.

 

Maandag 14 november, 2022

Vandaag is het zover. De echo staat om 10.30 u gepland. Dan weten we zeker of Jessy drachtig is of niet.

Het vermoeden was er al wel. Jessy deed al die tijd alles hetzelfde als voor de dekking. 

Ze at gewoon, was niet aanhaliger, maar ze was wel wat vermoeider en had niet zoveel zin om te wandelen. Verder groeide haar tepels goed.

Samen met Miranda naar de dierenarts gegaan om de echo te maken.

En ja hoor...Jessy is drachtig. De dierenarts heeft wel gekeken of ze de pups kon tellen, maar dat wachten we verder af.

In de auto Cornelia Loest gebeld om het geweldige nieuws te brengen. Daarna hebben we onze mannen bericht gedaan.

Vervolgens zijn we naar de bakker gereden en hebben we heerlijke gebakjes gekocht en thuis op gegeten. 

Even meteen doorgesproken wat we nog hadden en welke spullen er evt nog moesten aangeschaft.

 

 

Donderdag 17 november 2022, dag 30

Miranda en ik gaan met Angelique Handgraaf- Henneman naar Genevé voor 4 hondenshows in 3 dagen. Maandag zouden we weer thuis komen.

Richard heeft deze dagen voor de honden en natuurlijk onze Jessy gezorgd. Zelfs Joey en Nikki kwamen hier om te helpen.

 

Dinsdag 22 November 2022, dag 37

Jessy is goed aangekomen qua gewicht en haar buikomvang is goed gegroeid.

 Hoe snel zoiets gaat in een paar dagen.

Ze is wel energieker met wandelen dan haar vorige dracht.

 

Zondag 27 november 2022, dag 42

Jessy wederom gewogen en ze is lekker aangekomen. Ze trekt zich zo nu en dan terug om de rust op te zoeken. Als je dan bij haar komt gaat ze meteen op haar rug liggen om haar mooie buikje te showen.

 

 

 

Vrijdag 9 december 2022, dag 55

Jessy eet nog steeds goed en liep nog lekker met de anderen mee, maar het wordt nu tijd om haar allleen uit te laten. Ze loopt niet meer zo snel.

Ze is een beetje onrustiger en wilt soms achter een kast gaan liggen. 

Haar buik groeit goed en het bijzonder mooie gevoel heb ik weer mogen meemaken. Het gevoel van leven in Jessy's buik. Het blijft een heerlijk moment. 

De trimsalon zit nu dicht en is helemaal schoongemaakt. Werpkist is opgezet en de kraamkamer is klaar.

Ze doet het heel goed.

 

 

Woensdag 14 december 2022, dag 59

Van dinsdag op woensdag nacht bij Jessy geslapen, want ze was wat onrustig en wilde achter de kasten gaan liggen. De nacht wel goed doorgekomen, maar veel wakker geweest.

Dinsdag morgen was de temperatuur daling. Daarna begon ze met rillingen over haar lichaam. Miranda gebeld. Miranda kwam meteen, want de vorige keer ging de bevalling best snel.

Toen begon het wachten. Jessy bleef maar rillingen houden, dus Miranda durfde ook niet naar huis te gaan. Inmiddels maar eten laten bezorgen, maar nog steeds geen pers weeën. Uiteindelijk is Miranda om 23.45 u toch maar naar huis gegaan om wat te slapen op de bank. Ik heb mijn matrasje neergelegd en ging samen met Jessy ook wat slapen. Ze wilde de hele dag ook niet eten.

 

Donderdag 15 december 2022, dag 60

Om half 3 s'nachts werd ik wakker van Jessy. Ze was zich flink aan het wassen aan de onderkant . Ze verloor ook bloed. Miranda gebeld en ze kwam meteen. De persweeën kwamen en het 1e reutje werd geboren om 6.15 u. Helaas was deze knappe jongen overleden. Miranda heeft nog proberen te reanimeren en te beademen, maar het mocht niet baten. Wel erg verdrietig.

Veel tijd om er bij stil te staan hadden we niet, want reutje no 2 werd geboren 586 gram. Echt een grote jongen. Om 8.15 u werd reutje no 3 geboren. 512 gram ook al zo'n grote.

Om 8.55 u werd het 1e teefje geboren. 574 gram en 9.45 u werd teefje no 2 geboren, 430 gram.

Ze dronken meteen heel goed bij mama Jessy.

Jessy doet het fantastisch ligt bijna de hele tijd in de werpkist. Dus ze komen prima aan.

Wat een genot zo weer. Heerlijk om ze zo te zien liggen en drinken bij mama.

Het gaat allemaal heel natuurlijk...Genieten 

 

 

Zaterdag 17 december 2022

Op zich heb ik natuurlijk met tussen pauzes best wel kunnen slapen. Miranda komt elke keer bijspringen cq ontlasten wanneer ik dat nodig heb.

De pups doen het goed. Ze komen aan in gewicht en groeien al aardig. Mama Jessy is echt een mama die zich goed om de pups bekommert. Ze gaat er even uit om te eten, drinken en om haar behoefte te doen. Daarna gaat ze er meteen weer in. Super trots op haar.

Vandaag het mooie nieuws maar op FB gezet en mensen helaas moeten afbellen en mensen gebeld die te horen kregen dat ze over een poosje een  lieve pup mee naar huis mogen nemen.

Verder hebben we de geboorte aangifte gedaan bij Raad van Beheer en bij de OESCN.

Deze lieve schatjes hebben nu allemaal ook een kennelnaam.

 

Dus mag ik u voorstellen:

 

Boone From Bobbers Love Of Beauty                   Boston From Bobbers Love Of Beauty

 

Breese From Bobbers Love Of Beauty                  Berlin From Bobbers Love Of Beauty

 

 

Dinsdag 20 december 2022

De pups zijn nu 5 dagen oud. Ze groeien waar je bij staat. Ze worden echt van die kleine dikkerds. Ze hebben volop voeding van mama Jessy.

Jessy doet het geweldig. De eerste 3 dagen en nachten wilde ze bijna de werpkist niet uit. Ze bleef maar bij de puppy's liggen.

Ze is een echte moeder. Wanneer ze maar een geluidje hoort van haar kindjes dan is ze meteen in de werpkist. Verder blijft ze heel geduldig liggen totdat de puppy's klaar zijn met drinken.

 

 

Het is echt genieten om ze zo te zien. Hoe Jessy met ze omgaat en hoe ze steeds meer hondjes worden. Pigment begint al goed te komen. Ze kunnen al goed voortbewegen in de werpkist. Als mama Jessy erin komt dan zijn ze supersnel.

Elke dag komt Miranda hier en blijft dan ook een poosje bij de pups. Zo kan zij er ook van genieten en ik heb mijn handen vrij om andere dingen te doen.

 

 

Zaterdag 24 december 2022

De pups zijn alweer 9 dagen oud. Ze groeien zo hard. Ze hebben hun geboortegewicht verdubbeld.

 

Ze proberen hun pootjes te gebruiken om te gaan lopen. Dat is nog best wel erg moeilijk voor ze. 

Hun oogjes gaan heel langzaam open. Je ziet al een klein spleetje dat het open gaat. Het zal ook niet meer lang duren, voordat ze wat gaan horen.

 

 

Met Jessy gaat het ook heel goed. Ze is lekker energiek. Ze reageert op elk geluidje dat de puppy's maken en dan gaat ze ook meteen kijken wat er aan de hand is.

 

 

We gaan nu zo langzaam richting de kerst. Voor ons dit jaar geen kerst diner met familie, maar heel knus met een bord op schoot bij de pups en Jessy. Dat is ook genieten.

We hebben ook wat foto's gemaakt voor kerst met een kerstman.

 

We zijn echt heel benieuwd, wanneer de ogen volledig open gaan en dat ze kunnen horen. Elke dag zie je weer iets nieuws bij de puppy's. 

Pigment begint ook bij de andere pups te ontwikkelen.

Verder hebben we swabs afgenomen voor de afstammingsonderzoek. Dit kan 2 tot 3 weken duren, voordat het bekend is.

 

 

Woensdag 28 december 2022

De oogjes zijn open gegaan. Altijd bijzonder om te zien hoe dat gaat. Eerst gaat er een klein stukje open, daarna een spleetje en dan vervolgens helemaal. Je kunt dan zo mooi in die oogjes kijken. De pups kunnen zelf nog niet zoveel zien, maar dat komt langzaam.

 

 

Het andere mooie gebeurtenis is dat ze beginnen met lopen. Eerst proberen ze hun achterpoten onder hun lichaam te zetten en als ze het gelukt is dan gaan ze erop staan. Dit is nog wel heel wankel. Ze vallen ook regelmatig nog om. Totdat ze eenmaal goed kunnen lopen. Dit gaat in een vlot tempo en dit is zo genieten.

Verder beginnen ze interactie met elkaar te krijgen, maar ook met mama Jessy. Zo liefdevol allemaal. Er wordt er dan ook regelmatig met verliefde blikken naar gekeken.

 

 

Sinds een paar dagen hebben we een pandabeertje in de werpkist liggen. Hoe mooi dat je de vergelijkingen kunt zien tussen een Old English Sheepdog pup en een pandabeer.

De puppymensen zijn ook bekend. Ze zijn allemaal erg blij.  Ze gaan allemaal naar mensen die al een Old English Sheepdog hebben of net gehad. We zijn erg blij met en voor hun.

 

 

Kerst was dit jaar anders dan andere jaren. Normaliter zouden mijn broer en vader op het eten komen, maar dat hebben we nu afgezegd. Dit, omdat de pups nog zo klein zijn.

We hebben het klein gehouden met onze eigen gezin. Beiden schoondochters konden niet dus het was echt alleen met ons vijven.

Richard had het idee om de trimtafel als tafel te gebruiken en dan konden we dicht bij de pups zitten. Jessy vond het maar raar. Ze liep maar met haar neus omhoog, want het rook wel heel lekker. Al met al was het een geslaagde 1e kerstdag.

 

 

Woensdag 5 januari 2023

Eris alweer een week voorbij. Inmiddels hebben we oudjaarsavond en nieuwjaarsdag gehad. De pups kunnen nu niet alleen zien, maar ook horen.

Tijdens oud en nieuw hebben ze daar nog niet veel last van gehad.

Ook dit was het anders vieren dan normaal, maar dat is alleen maar genieten. Nieuwjaarsdag hebben we chinees met de kinderen bij de pups gegeten. Was ook gezellig.

De oogjes zijn mooi open. Hierdoor kwamen we erachter dat Boone From Bobbers Love Of Beauty een blauw oog heeft links.

 

 

Ze kunnen nu al best goed lopen en hebben veel interactie met elkaar en het speelgoed wordt ook interessant om op te bijten.

Doordat ze zo goed groeien hebben we de ruimte groter gemaakt. Een kleine speelruimte voor de werpkist, maar dat is nog best wel spannend om die veilige kist uit te gaan. Plus ze moeten ook nog een obstakel over stappen. Best moeilijk allemaal. En dan sta je uit de werpkist en dan zie je daar mama ook nog eens goed lopen. Mama is eten dus.....ze moeten leren dat mama ook gewoon bij hun in de buurt kan liggen. Echt zoveel nog te leren.

 

 

Mama Jessy doet het nog steeds fantastisch. Als ze de pups hoort is ze er meteen bij en gaat ze meteen voeden. Dit wordt al iets pijnlijker, want er ontstaan al verdikkingen waar de tandjes dadelijk door gaan komen.

Verder hebben ze vandaag ook wat vast voedsel gehad. Ze vonden het heerlijk. Het was gauw op. Elke keer wat zelfstandiger worden.

Gisteren hebben we ook de uitslag van de swabs gekregen. Dat was van de afstammingsonderzoek. Bij alle 4 blijkt Cooper ( Rock Me Amadeus Aus Dem Elbe-Urstromtal) de vader te zijn.

Wel jammer, maar het is nu eenmaal zo.

 

 

Dinsdag 10 januari 2022

Vrijdag en zaterdag zijn de nieuwe puppymensen hier geweest. Dit was erg leuk en gezellig.  Zoals altijd wordt er veel gepraat en geknuffeld met de puppy's, waardoor de tijd snel voorbij gaat.

Goed gevoel met deze puppymensen. Zij hebben allemaal een Old English Sheepdog gehad of hebben nog. Veel liefde voor het ras en dat doet ons goed. 

Een fijn vertrouwt gevoel.

Verder hebben de pups eerst geoefend om vast voedsel te eten. Dit hadden ze snel op.

 

 

Mama Jessy mocht de kleintjes daarna schoon likken.

Dat ging heel goed. Toen vervolgens het vaste voedsel op een platte schaal, waar ze met z'n vieren vanaf konden eten. De schaal was heel snel leeg. Ook dit vonden ze heerlijk.

Een dag later werd er "brokken" pap gemaakt. En dat aten ze van een trog, want ze blijven netjes staan tijdens het eten. Daarna was het slapen, want hun buikjes zaten vol

 

 

De puppy's liggen bijna niet meer in de werpkist. Ze liggen veel op het grijze vetbed.  Ze spelen daar en slapen nog veel.  Mike en ik zitten nu ook zo nu en dan bij de pups.

Ze zijn bijna 4 weken dus wanneer de andere kleden binnen komen, gaan we naar de keuken toe. De werpkist ruimen we op en krijgen ze een grote ren waar ze kunnen spelen, slapen en eten.

Ze kunnen dan ook meer rond en zijn nog meer onder de mensen. Socialisatie is heel belangrijk.

Je merkt dat ze bepaalde dingen toch spannend vinden dus moeten we ervoor zorgen dat ze meer aan lawaai zijn gewend.

verder krijgen ze tandjes. De één heeft al 2 tandjes en een kies en de ander nog niet.

Mama Jessy wil nu ook niet meer graag gaan liggen met het voeden. Ze blijft liever staan. Dus het afbouwen van melk geven is ook begonnen.

 

 

Zondag 22 januari 2023

Het is alweer even geleden dat ik geschreven heb, maar we hebben ook veel gedaan. De pups zijn inmiddels verhuist naar de keuken. Ze hebben daar nu een grotere speelruimte. Ook de werpkist is opgeruimd.

Ze eten nu ook uit hun eigen bakje. Dit gaat prima. Ze zitten nu op 4 keer daags vast voedsel en daarnaast natuurlijk nog steeds melk van mama. Jessy gaat nu echt niet meer liggen en blijft staan tijdens het voeden.

We hebben eerst de pups 1 voor 1 naar de keuken gehaald en toen de andere grote ze laten ruiken. Dit ging heel goed. De grote honden vonden het wel spannend, maar waren heel enthousiast. Mama Jessy zat naast mij en hield alles in de gaten.

 

 

De puppy kopers zijn ook allemaal al 2 keer geweest om hun schatjes weer te zien. Dit is elke keer weer erg leuk en gezellig. Voelt goed.

Je begint nu ook het verschil in karakters te ontdekken.  Breese en Boston zijn wat terughoudender. Ze kijken het eerst aan en dan gaan ze er vol voor. Boone en Berlin zijn meteen in actie en durfen ook veel meer. Zij zijn ook wat drukker dan de andere 2.  Boone is ook erg op de mensen gericht. 

Verder qua lichaamsbouw lijken Boston en Breese ook op elkaar en zij zoeken elkaar ook veel op. Hetzelfde geldt voor Boone en Berlin. Zo mooi om te zien hoe elk hondje zich ontwikkelt in lichaamsbouw, maar ook qua gedrag/karakter.

Verder zijn de pups tijdens het schoonmaken van hun rennetje, buiten de ren geweest waar Ginny ook rondloopt. Dit vonden ze best wel spannend, want de wereld wordt weer groter dan hun eigen vertrouwde plekje.

Boone ging meteen Ginny opzoeken om te spelen. De anderen liepen naar mama Jessy die ging liggen, waardoor ze lekker bij mama konden drinken.

Ginny vind het fantastisch. Ze lijkt wel een surrogaat moeder. Ze houdt de pups in de gaten en is erg lief voor ze. Zelfs als de pups in de ren liggen, zit ze er naast op een stoel om alles in de gaten te houden. het liefst zou ze erbij in gaan. Mama Jessy vind het prima dat Ginny bij de pups loopt.

 

 

Woensdag 25 januari 2022

De pups doen het erg goed. Ze eten inmiddels geweekte brokjes met het drinken bij mama Jessy als toetje. Ze komen goed aan en hebben ook geen problemen met de ontlasting.

Ze hebben hoektanden, boven en onder zijn de snijtanden ook door. Daarnaast hebben ze flinke dikke bulten in hun mond, omdat de kiezen er zo doorkomen. Dus ze bijten overal op.

Ze zijn ook al een keer buiten geweest. Dat was erg spannend. De wereld wordt dan ineens zo groot. Ook allerlei andere geluiden dan wat ze binnen horen. Het was wel even wennen door de veiligheid bij elkaar op te zoeken. Ze herstelden ze zich vrij snel.  Boone en Berlin waren de eerste die de omgeving gingen verkennen. Vrij snel volgde Breese om te gaan rondlopen. Boston moest er iets langer aan wennen, maar toen hij het eenmaal gewend was, kwam ook hij helemaal los.

Steffi wassink  { fokster van Schotse Collies) was hier om de pups te bekijken en had haar Camera bij zich. Zij heeft mooie foto's van hen gemaakt.

 

 

Vandaag is ook de chipper van Raad van Beheer hier geweest. Hij heeft de pups gechipt en DNA afgenomen. Dit ging erg goed. Ze waren heel stabiel en gaven geen kik. 

Nu kunnen Miranda en ik een afspraak gaan maken bij de dierenarts voor de 1e inenting.

Dit zal waarschijnlijk volgende week gaan gebeuren.

Verder hebben de pups nu ook een roepnaam van hun baasjes gekregen.

 

Boone From Bobbers Love Of Beauty                      Boston From Bobbers Love Of Beauty

aka Ollie                                                                            aka Storm

 

Breese From Bobbers Love Of Beauty                      Berlin From Bobbers Love Of Beauty

aka Lotje                                                                            aka Xanty

 

Zondag 29 januari 2022

Het gaat heel goed met de puppy's. We hebben hun leefruimte in de keuken ook vergroot door overdag de ren open te zetten. Dit vinden ze geweldig.

Alleen s' avonds dan doen we de ren weer dicht en kunnen de grote er weer lekker bij. Hier zijn ze er meestal niet mee eens en laten ze zich dan ook flink van zich horen.

 

 

Afgelopen vrijdag hebben ze ook kennis gemaakt met de trimtafel. Ze zijn daarop geborsteld. Dat vonden ze toch wel spannend, maar ze deden het verder prima. 

Ze gaan nu ook elke dag even lekker met mama jessy naar buiten om te spelen en dan weer lekker naar binnen om te slapen.

 

Vrijdag 3 februari.

Ze zijn nu alweer 7 weken. Nog 1 week en dan vliegt de eerste alweer uit naar hun nieuwe baasjes.

Het was een spannende week voor de kleintjes. Voor het eerst mee geweest naar de dierenarts. Daar werden ze gewogen, kregen ze een  gezondheidscheck en hun eerste inenting.

Samen met Miranda zijn we daar naar toe gegaan. 

Lotje vond het spannendst van allemaal. Storm zat te rillen op de onderzoekstafel.  Xanthy was het meest relaxed. Nadat zij de inenting had gehad, ging ze rondlopen totdat de anderen ook klaar waren, Ze was de boel al aan het verkennen.

Ollie had er ook niet zoveel moeite mee. Hij ging na de inenting heel relaxed op de onderzoekstafel slapen.

Gelukkig was alles goed. Ook  allebei de teelballen bij de reuen waren netjes ingedaald. Ook was er niemand met een navelbreukje. Kortom Miranda en ik waren we blij en tevreden, 

Het is toch altijd fijn om te horen dat het goed gaat.

De terugweg in de auto waren ze nog ontdaan van alles. Thuis aangekomen hebben ze nog even buiten gespeeld en toen weer naar binnen.

Op zich verliep die dag goed. Ze sliepen veel. lotje was niet zo lekker en had ook niet veel zin om te eten.

De volgende morgen was het chaos in hun puppy ruimte. Overal diarree. Ze reageerden dus wel op de inenting. Het eten vonden ze ook niet zo lekker. Ollie had eigenlijk niet veel last en lotje het meest. Ze waren wel heel aktief en dronken goed. Het eten werd in de loop van de dag ook beter.

Gelukkig ging aan het eind van de dag en de volgende dag weer beter. Op zulke momenten zou je willen dat je een 2e wasmachine had, maar ach dit gaat ook wel weer over.

Verder zijn we op donderdag 2 februari naar de dagbesteding van Mike gegaan. De puppy's weer in de auto. Opnieuw een avontuur. 

Ze waren al rustiger dan de eerste keer.

 

 

Aangekomen bij de dagbesteding kregen ze weer een riempje om. Daar moeten ze oo altijd aan wennen. Het kriebelt en het zit niet fijn. Het lopen aan zo'n riempje is dan ook altijd een hele uitdaging.

Mike en een begeleidster hebben geholpen om de pups goed binnen te krijgen. Mike was super trots. De cliënten vonden hetook erg leuk. Een aantal van hen kwam ook meteen op de pups af. Ze namen het riempje over en probeerden er een stukje mee te lopen.

Sommige zaten in een rolstoel en dan tilde ik de pup op, zodat ze ook konden aaien. De cliénten vonden het zo fijn dat de puppy's zo zacht aan voelden. 

Sommige vonden het super eng en aaiden ze wel snel over de rug. Een hele overwinning voor deze cliënt.

 De begeleidsters zaten er natuurlijk op de knieën bij. Ze vonden ze allemaal schattig.

Weer was Xanthy het relaxed en liep ook al met een cliënt mee. Ollie en Storm waren eerst aan het afwachten en toen liepen ook zij al kwispelend naar de mensen toe. Al die aandacht was toch wel leuk.

Lotje bleef even liggen. Waar waren we nu ineens weer beland ipv het veilig thuis. Allemaal mensen en die je willen aaien en tegen je praten. Mensen die je niet kent. 

Ik heb toen Lotje even op de arm genomen en met haar een stukje gelopen en toen vond ze het toch ook wel leuk. Ze liep al naar mensen toe en volop kwispelen. Groter worden is best eng. maar het komt goed.

De buschauffeurs kwamen om de cliënten op te halen om naar huis te brengen en zelfs zij moesten wel even de puppy's aaien en aandacht geven.

 

 

 Na deze indrukken zijn we naar huis gegaan. Daar hebben ze nog even buiten gespeeld en toen weer naar binnen waar mama Jessy heel blij op hun zat te wachten. Ze werden meteen besnuffeld en schoon gelikt.

Op naar het volgend avontuur.

 

 

Donderdag 8 februari 2023

Zondag 5 februari hebben we eerst visite gehad van halfzusje Ody. Dit was erg gezellig. Ody was zo lief voor de pups. Ze deed zo voorzichtig. Ollie vond het ook erg leuk dat zijn halfzusje er was.

Aan het eind van de middag zijn we naar een verzorgingsinstelling gegaan. Mensen met geheugen problemen zitten daar. Dit was erg leuk voor zowel de pups, ons, verzorgsters en de bewoners. Iedereen heeft genoten. De bewoners vonden de pups zo schattig en lekker zacht aanvoelen.

Na goed anderhalf uur zijn we naar huis gegaan. De pups waren moe en hebben thuis daarna heerlijk geslapen.

 

 

We hebben het deze week rustig aangedaan, want morgen dan is het zover dan gaat er al een pup naar zijn nieuwe baasje. De weken zijn omgevlogen. Ik weet nog goed dat ze zijn geboren en nu gaan ze al één voor één naar hun gouden mandje. 

Afscheid nemen vind ik altijd moeilijk. Hoe blij ik ook ben voor de nieuwe baasjes. Je geeft nu de zorg van je puppy's uit handen en vertrouwt erop dat het goed is. 

Zelfs bij puppy's moet je leren los laten.

 

Ik zal nog een beetje de karakters van deze kanjers benoemen.

 

Boone From Bobbers Love Of Beaty aka Ollie,

Ollie was bij de geboorte de grootste reu en dat is hij nog steeds. Hij is ook zelfverzekerd en stabiel. Hij herstelt snel van nieuwe spannende dingen en gaat snel op pad om dingen te ondernemen. Hij is een echt boefje, maar wel te corrigeren.

Hij gaat naar Doesburg en komt bij een oudere maatje. Dat zal hem goed doen. Hij weet  wel goed hoe hij zich moet gedragen bij andere oudere bobtails.

We willen ook met hem gaan showen en evt als dekreu gebruiken, maar we moeten kijken hoe hij zich ontwikkelt. Hij heeft een licht blauw en bruin oog.

 

 

Boston From Bobbers Love Of Beauty aka Storm

Storm was de laatste reu die werd geboren, hij was ook geen kleintje. Storm moest eerst alles rustig bekijken, daarna ondernam hij pas stappen,

Echter heb ik hem deze weken wel zien groeien. Hij wacht minder lang af en herstelt zich sneller bij nieuwe dingen. Het is nog niet zo dat hij als eerste dingen zal ondernemen, maar hij is dus al wel veel vrijer geworden. Hij is nu bijna net zo zwaar als zijn broertje en zusje.

Hij is ook zo lief en vind de grote bobtails ook erg leuk. Het liefst zou hij met ze willen spelen, maar die zijn nog te wild voor hem.

Storm komt alleen met zijn nieuwe baasjes te wonen. Zij zijn enorm gek op hem en kunnen niet wachten om hem zaterdag op te halen. 

 

 

Breese From Bobbers Love Of Beauty aka Lotje

Lotje was als teefje het eerst geboren. Zij was eveneens bij de geboorte best groot. 

Lotje heeft een ontzettend lief koppie. Je smelt gewoon als ze je aankijkt. Zo lief,

Ze is ook heel zachtaardig en doet alles heel voorzichtig, behalve als ze het niet meer leuk vind dan laat ze zich goed van zich horen en komt ook voor zichzelf op. 

Lotje is in alles wel het voorzichtigst en het duurt ook het langst voordat ze zich herstelt. Echter als ze het vertrouwt dan is de keren erna wel snel. Ze heeft gewoon wat meer tijd nodig. Ze heeft een enorm lief karakter.

Ook zij komt alleen te wonen bij haar nieuwe eigenaren, maar ze mag met haar baasje uiteindelijk mee naar het dierenasiel waar haar baasje werkt. Dus daar wordt ze vanzelf wel vrijer.

Ze gaat maandag ons verlaten, op naar haar gouden mandje.

 

 

Berlin From Bobbers Love Of Beauty aka Xanthy

Xanthy is echt als allerlaatste geboren. Ze was ook het lichtste van de vier. Dat is ze nog steeds.

Ze is heel ondernemend en herstelt zich supersnel van nieuwe dingen. In veel opzichten lijkt ze op haar broertje Ollie. Ze is ook heel stabiel, maar ook ondeugend. Ze maakt het liefst je veters los, blijft in je broek hangen en zij trekt enorm naar haar moeder Jessy. Ze is haar dikwijls aan het uit proberen of haar aan het uitlokken.

Ze kwispelt net als haar moeder Jessy bijna de hele dag. Het is zo'n blij pupje. Ook zij heeft een goed karakter, maar heeft wel temperament.

Zij blijft bij ons en we willen graag met haar gaan showen. We moeten dan eerst kijken hoe ze zich ontwikkelt, maar wel leuk!!

 

 

Ze hebben alle 4 wel dat ze niet graag opgepakt worden. Het liefst komen ze uit zichzelf naar je toe als je op de grond zit dat vinden zij fijner.

 

Miranda en ik wensen jullie allen een heel mooi leven toe met jullie nieuwe baasjes. Dat jullie maar veel liefde en geluk mogen beleven in jullie leventje. We hopen dat we daar getuigen van mogen blijven door veel foto's en filmpjes te krijgen.

We hebben echt genoten deze 8 weken. Dikke knuf.

Dat hebben we toch mooi weer gedaan, Miranda Hoksbergen. Ik wil je dan ook weer bedanken voor de hulp bij de bevalling, maar ook voor de momenten dat jij bij de pups verbleef.

 

Dit is ook het einde van dit avontuur en de beschrijvingen van mijn blog.