Hoe de kennel begon

 

We zijn in 1992 getrouwd en hebben ons meteen een hondje gekocht. Dit was alleen een Maltezer, genaamd Ringo. Hij is in maart 2006 overleden en was bijna 14 jaar. We hadden enorm veel met dat hondje meegemaakt. We hadden toen een tijdje dat we geen hond meer wilden, want we waren druk met onze kinderen en gingen nu op vakantie.

 

Echter de jongens begonnen in 2010 te vragen dat ze weer een hond wilde hebben. In eerste instantie wilden we nog niet, maar de jongens bleven vragen. We zijn toen op internet allerlei informatie gaan opzoeken wat nou een goede gezinshond was. Dit ook i.v.m. onze oudste zoon. Richard wilde nu ook een grotere hond en niet 1 maar 2 honden.

 

Alsof het zo moest zijn. Ik (Peggy) was naar school geweest om onze kinderen daar naar toe te brengen. Op schoolplein kwam ik Miranda Hoksbergen van Hockesberghe’s Walc tegen. Zij had 2 Old English Sheepdog puppy’s bij zich. Dat waren teefjes van haar 1e nestje. Ik was op slag verliefd.

 

 

Thuis gekomen vertelde ik het Richard en wij gingen ons verdiepen in het ras Old English Sheepdog. Dat was precies wat wij in een hond zochten, het enige wat ietwat een nadeel kon zijn was de vachtverzorging.

 

We hebben toen op zondag contact gezocht met Miranda Hoksbergen uit Wehl. We vroegen of zij nog puppy’s hadden en heel graag 2 reutjes. De pups waren geboren op 06-12-2009 en ze had inderdaad nog maar 2 reutjes over. Wij daar naar toe om te kijken met ons hele gezin. In de auto er naar toe (5 min van ons vandaan) hadden we al namen bedacht. Sky liep meteen naar Richard en Blade kwam meteen naar mij. Zo is het altijd gebleven. Blade was altijd bij mij in de buurt en Sky lag altijd bij de computer voor de voeten van Richard.

Wij waren verkocht en wilde ze graag hebben. Het werd ons wel duidelijk gemaakt dat we heel consequent moesten zijn, omdat we 2 broertjes uit 1 nest hadden. Dat zijn we altijd geweest. Het ging ook heel goed. Ze hebben rond 9 maanden een keer gevochten om uit te maken wie de baas was. Sky kon altijd heel veel hebben, maar als hij er genoeg van had legde hij Blade op zijn rug en liet hij zien dat hij de baas was. Het ging heel goed met hen samen, maar wanneer er een derde er bij kwam dan ging het mis. Het roedel was dan a.h.w. verstoord. Blade had er moeite mee om dan ook nog onder de pup te komen en viel dan uit het niets Sky aan. Het gevolg was dat we dan weer naar de dierenarts met Blade moesten. Ze bleven maar vechten, daarom hadden we besloten zolang zij samen waren er geen 3e hond erbij zou komen. We hadden ons daarbij neergelegd en vonden dat ook prima.

 

Helaas is Sky in september 2017 overleden. Veels te vroeg. We hadden een zodanig verdriet en Richard vond dit verdriet zo erg dat hij eigenlijk geen andere hond er meer bij wilde hebben. Echter een week nadat sky weg was gevallen, werd Blade heel ziek. Flinke hoge koorts en we waren bang dat hij hetzelfde zou hebben als Sky. Gelukkig was dit niet zo. Blade werd wel beter, maar had geen fut meer. Hij miste gewoon wat. We hebben toen de beslissing genomen om toch weer een Old English Sheepdog er bij te nemen. Het geluk, liefde en clownsgedrag wat deze honden hadden, woog zwaarder tegen het verdriet van afscheid.

 

We zijn toen in contact gekomen met Wobble Fashion’s uit Linne ( Elwi Kornips). Haar teefje verwachtte pups en wij waren de 1e voor een reu. Op 3 november 2017 belde Elwi op. Er waren 2 reutjes en 2 teefjes geboren op 01-11-2017. We waren zo blij. We hebben daar Kenji opgehaald met 8 weken. Net voor oud en nieuw was hij hier. Blade wilde er eerst niets van weten, maar na 3 dagen waren ze dikke vrienden. Kenji zocht constant Blade op en ging heerlijk bij hem liggen. Blade was zo lief voor hem en hij fleurde van een oude OES weer helemaal op tot een jeugdige springlevende OES.

 

 

 

 

In de zomer erop gingen we naar Center Parcs op vakantie naar Frankrijk. De honden gingen mee. Paar weken, voordat we op vakantie gingen vroeg Miranda Hoksbergen of wij ongeveer 2 weken konden oppassen op Jadey. Zij was een pup van 4 maanden en zij gingen weg. We hebben toen haar ook meegenomen en dat ging erg goed met Blade en Kenji. Kenji en Jadey hadden enorm veel energie samen. We wisten nu dat er dus een 3e pup er bij kon komen.

 

In oktober zouden we eerst een herplaatster krijgen. We hadden het onze oudste zoon pas verteld toen alles rond was, want hij heeft een aanverwante autistische stoornis en moest het eerst zeker weten. Helaas 2 dagen voordat we zouden gaan werd het door omstandigheden afgeblazen. Wij waren er boos en verdrietig om, maar onze zoon kon daar helemaal niet mee overweg. Hij was zo verdrietig. Hij bleef maar vragen om een OES, want dit zou zijn hond worden.

We hebben toen op internet gezocht bij Fokkers en helaas waren er geen nestjes in Nederland. We zagen toen op Facebook bij Dominique Roberto Caruso van Lords Of Cuzay in Frankrijk dat hij 2 nestjes had, geboren op 11-12-2018. We zijn gaan informeren en hij had een teefje waar ook mee geshowd kon worden. We zijn in februari toen naar Frankrijk gegaan om te gaan kijken. Mike en Hailey hadden een mooie en enorme klik met elkaar. We hebben toen de beslissing genomen om haar in april op te halen. We hadden meteen een teefje waar we graag een nestje mee willen hebben. En compleet een nieuwe lijn naar Nederland gehaald.

 

 

Kenji en Hailey hadden wel een goede klik. Speelden veel met elkaar.

Omdat wij graag een nestje wilden hebben, had ik Miranda Hoksbergen gevraagd of ik bij de bevalling van haar teefje Cathy mocht zijn. Dan kon ik al wat dingen leren. In al die jaren heeft ze mij al enorm veel geleerd. Op 08-05-2019 kreeg Cathy van Hockesberghe’s Walc 9 pups. 3 reutjes en 6 teefjes. Geweldig vond ik de bevalling en alles daar omheen. Ik ben om de 2 dagen daar geweest om op te passen, zodat Miranda kon slapen of ze hadden een afspraak. Wat een geweldig gevoel om de pups op te zien groeien nadat je ze geboren hebt zien worden. Na enig overleg met Richard hebben we Miranda gevraagd of wij een teefje mochten hebben. Dan hadden we 2 reutjes en 2 teefjes. Miranda en ik hebben uiteindelijk besloten dat we gezamenlijk eigenaren zijn. We hebben toen samen Jessy uitgezocht. Dus zij kwam in juli hier. Jessy was enorm op Blade gesteld. Ze was veel bij hem. Zo lief.

 

 

 

Helaas moesten we in oktober 2019 afscheid nemen van Blade. We hebben dit verdriet samen als gezin gedragen. Onze Fantastic Four was weer uit elkaar gevallen. Ook moesten we gaan bedenken wat we in de toekomst evt. als dekreu zouden willen hebben.

Net zoals eerder toeval bestaat niet. Werden er 2 reutjes bij Dorota Bodzioch van Macoes uit Polen geboren. Wel van 2 verschillende nestjes. We hebben contact gezocht met haar en we hebben keuze uit deze reutjes. Dus er komt een Macoes hier en hij krijgt de naam Xavi.