Nestje Cooper en Hailey,

Deze nest zal de naam:  From Bobbers Love Of Beauty gaan dragen.

Ben er erg blij om en zeker een mooie combinatie. beiden ouders zijn overal vrij van.

 

19 november 2021

Hailey was aan de beurt om geborsteld te worden. Ze lag rustig op de trimtafel en toen zag ik dat ze in het begin van de loopsheid was. 

Spannend weer. Het hele traject gaat beginnen.

Eerst maar Cornelia Loest op de hoogte gebracht dat Hailey loops was geworden.

 

26 November 2021.

Hailey heeft progesteron geprikt en wat wij al dachten was dat ze nog heel vroeg in haar loopsheid zat. 

Paar dagen later maar weer prikken.

 

4 December 2021.

Uit de progesteron bleek dat ze wel goed was gestegen. We konden dit ook aan Xavi merken, want hij was helemaal gek. Hij wilde niet eten ed.

We besloten toen in overleg om zondag 5 december de eerste dekking te gaan doen.

 

5 en 6 December 2021.

Richard en ik hadden met Conny afgesproken dat we 2 dagen zouden dekken achter elkaar. Zondag hadden we om 11.30 u afgesproken. 

Hailey vond het allemaal best spannend. Ze lag wel heerlijk rustig in de auto, maar daar aangekomen was het best nog wel eng.

Toen we bij Conny waren ging het erg snel. Cooper dekte binnen 5 min natuurlijk en ze hebben een hele tijd goed gekoppeld gezeten. Ze waren allebei heel rustig. Na het koppelen even nog koffie gedronken en toen weer naar huis. Dit was een mooie geslaagde dekking.

Maandagochtend had ik voor de zekerheid nog even progesteron geprikt, omdat deze zaterdag nog wel een beetje laag was.

Echter de progesteron was zo goed doorgestegen dus toen ben ik alleen naar Belgïe gereden om Hailey weer te laten dekken.

Hailey was erg ontspannen. Ze vond het nu niet eng meer. Wederom was de klus binnen 5 min gedaan en was het een goede natuurlijke dekking.  De koppeling duurde volgens mij zelfs nog langer dan de dag ervoor.

Meteen een afspraak gemaakt voor een echo. Deze zou plaats vinden op dinsdag 4 Januari 2022.

 

4 Januari 2022.

Hopelijk begint het jaar goed en is Hailey drachtig.

Echt spannend, want in de weken ervoor zie je wel dingen waarvan dat je denkt dat ze drachtig is, maar het is toch altijd weer fijn om het bevestigd te hebben.

De echo hadden we vroeg, zodat we snel wisten of ze drachtig was,

Toen er contact was gemaakt met de echo apparaat zag je al heel snel de zakjes met de vruchtjes erin. Zo mooi om dat te zien.

Geweldig!!!! Hailey wordt moeder!! We zijn er zo blij mee. 

Ik zie er zo naar uit naar dit nest.

 Eenmaal in de auto Richard gebeld, Cornelia Loest en Miranda Hoksbergen, want zij gaat me  helpen met de bevalling. 

Daarna gebakjes gehaald om dit te vieren.

 

 

15-1-2022.

Zo er is alweer meer dan een week voorbij. De tijd gaat echt snel.

Hailey groeit goed en komt haar nodige kilo's aan. Ze is erg rustig, slaapt veel, maar houdt er wel van om buiten nog lekker even te lopen. 

Het eten gaat haar ook weer steeds beter smaken en krijgt meer honger. In het begin was ze met tegenzin aan het eten. Ze deed er heel langzaam over en het duurde ook wel even voordat ze begon te eten.

Soms is ze wat kribbig tegen de andere honden als die druk doen, je merkt dat ze meer rust wilt. Ze is erg aanhankelijk naar ons toe en dat vinden wij heerlijk, lekker veel knuffels geven en nemen. 

De eerste puppy-kopers zijn al op kennismaking visite geweest, wij vinden het belangrijk dat we de mensen eerst zien en spreken voordat wij beslissen wie er in aanmerking komt voor een pup.

Tot nu toe hele fijne mensen en goede gesprekken kunnen voeren.

 

 

De laatste bestellingen voor de bevalling zijn gedaan en komen de komende week binnen, zodat alles ruim op tijd binnen is,  want over 20 dagen is ze al uitgeteld. 

 

22-1-2022.

We zijn weer een week verder in de zwangerschap. Ze zit nu op dag 50. Ze begint nu enorm aan te komen in gewicht en heeft veel minder conditie dan voorheen.

Ze wil kleine rondjes lopen en dan is het tempo een stuk lager dan dat ze normaal wandelt.

Ze ligt eigenlijk alleen maar de hele dag en wil graag met rust gelaten houden. De hormonen schieten alle kanten op.

Het eten wordt wat minder. Ze eet wel, maar heeft niet echt zin in eten. Moeten we haar maar wat lekkere dingen door het eten doen.

 

 

Hailey vind het heerlijk om lekker op de bank te liggen. 

 

29-1-2022.

Elke dag is nu spannend, want vanaf morgen mag ze gaan bevallen. Hopelijk duurt het nog een paar dagen.

Afgelopen donderdag heeft Hailey haar 2e Herpes vaccinatie gehad. Dit hebben we toch maar uit voorzorg gedaan. 

Verder groeit haar buik goed en heb ik weer dat bijzondere moment mogen vastleggen dat ik leven heb gevoeld. Ik vind dat echt een kippenvel moment. Ik geniet daar zo van.

 

 

Gisteravond heb ik bij haar de haren bij de tepels weggeschoren, zodat ze mooi vrij zijn. Ze vond het prima dat ik  dat deed.

Ze had vanmorgen voor het eerst dat ze geen zin in eten had. We zullen nu heel creatief moeten zijn om haar te laten eten.

Vandaag hebben we de trimsalon gesloten en helemaal gedesinfecteerd. Vervolgens hebben we de werpkist opgezet.

Hailey vond het allemaal spannend. Ze ging er wel even voorzichtig in zitten. Later ben ik er ook in gaan zitten om haar te laten zien dat het niet eng is.

Vannacht slaapt ze  ook hier.

 

 

3-2-2022.

Het is vandaag dag 61. We zitten bijna aan het eind dat Hailey met de bevalling gaat beginnen. Echter alles is nog rustig.  Ze slaapt nog veel. En het eten gaat zolang we maar creatief met het eten zijn.

We gaan ook alleen met haar een kleine wandeling maken en daarna pas met de anderen.

Ze is super aanhankelijk en geniet van alle aandacht die ze krijgt. Tussendoor voel ik dan ook nog haar buik en voel dan die pups heerlijk onder mijn handen bewegen.

Ik ben zo benieuwd naar haar puppy's. Geduld is een schone zaak!!!

 

 

6-2-2022

Hailey is de hele dag aan het rommelen met voor weeën, vrijdagavond om 22.00 uur had ze de temperatuurdaling, dus we wisten vanaf dat moment dat het niet lang meer zou duren dat ze zou bevallen.

Miranda was vrijdag overdag hier geweest om te kijken hoe Hailey er voor stond. Ze vond het nog niet nodig om te blijven. Zaterdagmiddag kwam Miranda weer om te kijken, ook nu ging ze weer naar huis omdat het nog niet zo ver was. 

Zaterdagavond om 21.00 uur heb ik Miranda geappt, Hailey was nu erg onrustig en ze begon ook wat te piepen en flink te hijgen. Miranda is gelijk gekomen en om 22.55 uur is het eerste pupje ( teefje) geboren.

 

 

Daarna volgde een reutje en nog 2 teefjes. Voor de zekerheid zijn we s'morgens nog even naar de DA geweest voor een foto of er eventueel nog wat in zou zitten. Dit hebben we gedaan omdat Hailey een goede 8 kg was aangekomen en er 4 pups geboren waren. Het blijkt dat Hailey een enorme melkvoorraad heeft. De pups zullen dus geen dorst lijden. 

 

Het is voor Hailey haar eerste nest, het was even een beetje onwennig maar ze doet het momenteel supergoed, ik ben trots op haar.

9-2-2022

Het gaat erg goed, zowel met Hailey als met de pups. Hailey ligt dag en nacht in de werpkist, ze komt er alleen uit om uitgelaten te worden. Eten doet ze ook in de werpkist. De pups zijn al goed aangekomen , gemiddeld 50 gr per dag. Wat wil je ,  als je bijna 24 uur per dag de melkbar bij je in de buurt hebt.

 

 

 

13-2-2022

Vandaag zijn de pups een week oud, wat groeit het spul hard. Ze hebben allemaal al het geboortegewicht ruim verdubbeld. Hailey doet het geweldig, ze ligt nu wel wat minder in de kist, maar zodra er een piepje komt dan vliegt ze er naar toe. Ze gaat uit haar zelf om de 2 uur de kist in om te voeden. Ze heeft zoveel melk dat het dan begint te lekken. Hierdoor liggen de pups zeer tevreden in de werpkist.

Het gaat allemaal zo snel, één van de pups probeert al iets op haar pootjes te lopen.  Het worden nu al mini-hondjes. Bij alle 4 komt het pigment nu ook door, het reutje heeft zijn neusje zo goed als helemaal zwart. Het blijft elke dag genieten om te zien hoe ze zich ontwikkelen.

Het nest is aangemeld bij Raad van Beheer en de Old English Sheepdog Club Nederland.

 

Arwen From Bobbers Love Of Beauty                 Aragorn From Bobbers Love Of Beauty

 

 

Arien From Bobbers Love Of Beauty                       Aurora From Bobbers Love Of Beauty

                 

 

20-02-2022

Wat gaat de tijd snel en wat groeien ze hard, echt hard. Alle pups zijn de 1,7 kg gepasseerd en nu 2 weken oud. Aurora heeft beide oogjes al helemaal open en bij de anderen beginnen de spleetoogjes steeds verder te wijken.  We laten de pups nu ook kennismaken met de rest van het gezin en natuurlijk was Mike er als de kippen bij.

Hailey blijft het goed doen, ze heeft nog steeds heel veel melk, zoveel dat ze af en toe staat lekken als ze aan het eten is. Vandaag hebben de pups de eerste wormkuur gehad samen met de rest van de roedel. 

 

26 -2-2022

Weer een weekje verder, eigenlijk ging het heel goed tot gisteren. We waren er al een beetje bang voor dat dit zou gebeuren. Doordat Hailey zoveel melk produceerde is er nu mastitis ontstaan in één van haar tepels. 

Gisterenmorgen nog niets aan de hand en in de middag werd ze sloom , wilde niet uitgelaten worden en niet eten. De pups mochten tussen de middag nog wel gezoogd worden en toen zag ik al dat fout zat. Temperatuur opgenomen en ja hoor, 40,2. Direct de DA gebeld en we konden gelijk komen. Alle pups en Hailey mee in de auto, we waren de straat nog niet uit en toen moest Hailey overgeven. Bij de DA werden de pups ook gelijk nagekeken en daar was alles goed mee. 

Hailey heeft een spuit gehad tegen de pijn en koorts, die was opgelopen naar 40,4. Antibiotica mee en dat weer naar huis. 

 

Zoals je ziet is het flink blauw/paars geworden en er komt geen melk meer uit. Vandaag nog met de DA gebeld en deze gaf het advies om eerst een kwartiertje te koelen ( ijspackage in een handdoek) en daarna te masseren.

We hopen dat het allemaal helpt en dat ze er snel van af is. 

De pups doen het zeer goed, ze zijn ruim de 2 kilo gepasseerd en beginnen nu met rond te lopen in de kist. Ook komt er actie - reactie in het spel. 

4-3-2022

Nou dat viel dus helemaal niet mee, de mastitis was zo erg dat Hailey een operatie moest ondergaan, met als gevolg dat Hailey de pups zelf niet meer kan voeden. Gelukkig waren ze al 3 weken oud en zouden we gaan beginnen met "bijvoeden". Dit werd wel een dingetje omdat de pups tussendoor geen moedermelk kregen.  Alles is goed gegaan en de pups kwamen goed aan.

 

De pups worden steeds actiever en dit houd in dat we de boel van de kraamkamer gaan verhuizen naar de keuken. Ze hebben dan meer de ruimte en gaan dan ook de rest van de roedel ontmoeten.

 

We hebben Jessy er al even bijgehouden toen Hailey geopereerd werd, dit ging super. Jessy liet haar moedergevoelens de vrije loop.

 

De pups zullen ook de rest van de familie veel vaker gaan zien en horen en dat is alleen maar goed voor de socialisatie van de pups.  De puppy-kopers zijn allemaal een keer hier geweest en het waren fijne en goede gesprekken, we hebben hier veel vertrouwen in dat deze pups een goed tehuis krijgen. 

 

13-3-2022

De pups zijn verhuisd van de kraamkamer naar de keuken, de werpkist heeft plaats gemaakt voor een puppykennel. Ongelooflijk hoe snel de pups zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Totaal geen stress en alsof het altijd zo geweest is.

Ze groeien als kool en het worden volgens mij , flinke bobbers. Ze zijn nu 5 weken oud en zijn allemaal de 4 kg door, de reu is bijna zelfs 5 kg. Met mama Hailey gaat het heel goed, ze dartelt met de pups over de keukenvloer en is helemaal opgeknapt van de operatie. Morgen 14-3 worden de hechtingen verwijderd en hoef ze haar rompertje niet meer aan. 

 

De andere leden van de roedel hebben ook kennis gemaakt met de pups, dit vonden we best wel spannend. Hoe reageert Hailey ? Hailey is namelijk best wel dominant en heeft de leidersrol op zich genomen, Xavi is haar beste vriend maar de dames Jessy en Ginny worden nog wel eens op hun plek gezet door Hailey. Kenji is de sul zelve , die denkt : oke ik ga wel daar dan liggen en laat de boel de boel.

 

Maar als zo vaak, wij maken ons een beetje zorgen en de natuur doet het op haar manier. Hailey hield Jessy en Ginny wel in de gaten en gromde een keertje maar daarna ging ze liggen en liet alles toe. Wel nog met de puppy-panelen er tussen maar toch, het ging goed.

 

De karakters beginnen zich ook te laten zien. Aurora lijkt een pittige dame te worden en heeft moeite met het eten, ze is namelijk heel snel afgeleid en wil dan graag met ons spelen. Ze is heel gefocust op mensen. Aragorn is een lieve jongen en een knuffelbeer maar laat zich niet op de kop zitten. Arien houdt ook van knuffelen maar kan met samen met Aurora de boel op de kop zetten. Arwen is het rustigste van het stel , ze zondert zich soms af en ze zoekt Richard heel veel op om aangehaald te worden. 

Aankomende week worden de pups gechipt en er wordt een afspraak gemaakt bij de dierenarts voor de eerste vacinatie in de 6e week. 

18-3-2022

Ze worden zo leuk !! Ze zijn nu bijna 6 weken oud en het is puur genieten van het kleine spul. De actie / reactie spelletjes, nieuwe geluiden en de rest van de familie, ze vinden het prachtig. De één pakt het sneller op als de ander. We zijn vandaag begonnen met de gewone brokjes , Aragorn lust er wel pap van, hij weegt nu 5,5 kg . Aurora , de moeilijke eetster, doet er wat langer over , maar met geduld eet ze haar bakje wel leeg, zij weegt 4,6 kg en is het lichtste van het stel.

Arien en Arwen eten hun bakje gewoon leeg en zijn 4,9 en 5.0 kg. 

 

Met Hailey gaat het goed, we houden, voor de zekerheid, overdag het rompertje nog aan want de pups zijn nog wel op zoek naar melk. Hailey speelt geweldig met de pups, een echte moedertje. 

 

22-3-2022

Gisteren, 21-3-2022, zijn we met de pups naar de dierenarts geweest. Alles was prima, Aragorn heeft netjes zijn balletjes laten zakken en wordt volgens de dierenarts een reuze-bobtail. De dames hebben het ook goed gedaan en allemaal gecontroleerd en goed bevonden.

Leuk bijkomend bericht van de dierenarts: Zij wil ook bij ons op de wachtlijst, sinds we bij hun komen is zij  helemaal verliefd geworden op onze honden. 

 

 

Vandaag een echte mooie lente dag , het was zo'n lekker weer dat we de pups voor het eerst naar buiten hebben gedaan. Wat hebben ze genoten en wat is het toch heerlijk om ze rond te zien dartelen. 

 

23-3-2022

Met dit mooie weer moet je het er van nemen, vandaag met de pups geoefend om aan de lijn te lopen. Dit is altijd spannend voor de pups. Het kriebelt in de nek, ik kan niet gaan waar ik wil gaan, ik hoor vreemde geluiden enz. enz.  Ze piepen en gaan zitten , maar met veel geduld kom je toch een eind. Wij vinden dit een belangrijk deel voor de socialisatie van de pups.

 

 

25-3-2022

Afgelopen donderdag hebben we Mike opgehaald bij de dagbesteding. Mike vroeg al voordat de pups geboren waren , wanneer we hem zouden ophalen met de puppies erbij. Gisteren was het dan zover. Mike helemaal blij , de cliënten en begeleiders ook en pups vonden het , in het begin, best spannend.

Zoveel mensen tegelijk en die komen allemaal op je af, ja , dat is spannend, maar na enkele minuten waren de pups helemaal gewend en alsof alles de normaalste zaak van de wereld is.

Geweldige ervaring voor de pups en weer een stukje verder in de socialisatie.

 

1-4-2022

De laatse week hebben we gehad, we zijn nog met de pups naar het verzorgingshuis van mijn schoonmoeder geweest, in het begin vonden ze het een beetje eng maar na verloop van tijd kwamen ze helemaal los. De aandacht van de mensen, de grote tuin , helemaal geweldig.

 

De pups zijn ook nog in bad geweest en geborsteld , dit om alvast te wennen voor later wanneer ze regelmatig op de trimtafel komen te liggen voor de vachtverzorging. 

 

Als de pups mooi schoon zijn en het weer is goed, dan wil je natuurlijk ook leuke foto's maken met de goede camera. De pups één voor één mee naar buiten genomen en klikken maar. Natuurlijk is dit een hele uitdaging want een pup wil niet blijven zitten zoals jij dat wilt. Ze willen rond en dat deden ze dan ook. 

 

 

Het is weer zover. De tijd vliegt voorbij. Vanaf morgen gaan onze toppertjes uitvliegen en gaan naar hun nieuwe baasjes. Je weet dat op het moment dat ze geboren worden dat je ze 8 weken later weer los moet laten. Dat is vaak toch wel even een slik momentje. Voor die tijd is er natuurlijk van alles vooraf gegaan. o.a. Kennis maken met evt. puppykopers en kijken of er een klik is van beide kanten, zodat je dan met een goed gevoel je puppy kunt overdragen. En dan hopelijk regelmatig wat terug hoort hoe het gaat. Ik wil Miranda Hoksbergen bedanken voor de hulp die ze heeft geboden tijdens de bevalling. Altijd fijn om iemand erbij te hebben met veel ervaring. Vooral omdat Hailey de hele bevalling niets volgens het boekje deed. Daarnaast wil ik ook Cornelia Loest bedanken voor de adviezen die ze heeft gegeven over dit nest en over Indy.

We hadden met het nest van Hailey [ Ogusta Lords Of Cuzay] en Cooper [ Rock Me Amadeus Aus Dem Elbe-Urstromtal 4 pups. 1 reu en 3 teefjes.

 

Arwen From Bobbers Love Of Beauty/ Indy.

 

Ze was de eerstgeborene. Mooie verhouding in de lijnen. Mooie lange nek. Voor de grap zeiden we al dat ze potentieel voor ons was. We hadden meteen al veel interesse in haar om te houden. Ze ontwikkelde verder heel mooi qua borstdiepte en hoekingen. Ze heeft ook veel pigment. Dus besloten we om haar inderdaad aan de roedel toe te voegen. Ze vind dingen nog wel spannend, spannender dan de anderen. Ze speelt veel met mama Hailey en was van het begin af aan bij Richard te vinden. Zo gauw ze hem zag lag ze al bij zijn voeten en wilde aandacht van hem. Dat koppie dan van haar...om op te vreten. Soms gaat ze zelf rustig in een mandje liggen, terwijl de anderen nog met elkaar aan het vervelen zijn. Ze is een slimme meid, heel ondernemend. En rustig. We wilden op zich een rustige, geen dominante teefje voor bij ons in de roedel. Afwachten of ze dit ook blijft natuurlijk. We willen ook met haar gaan showen.

 

Aragorn From Bobbers Love Of Beauty/ Paddy

 

Paddy werd als 2e geboren en moet zich bewijzen t.o.v. de dames. Hij is echt een knuffelbeer en kwispelt heel veel. Hij is nu al een grote reu. Grote poten, mooie kop, mooie borstdiepte en een lekkere dikke vacht en veel pigment. Hij is erg lief, maar laat zich niet op de kop zitten door de dames. Hij laat wel van zich horen.Hij ligt het liefst achter op de poten van zijn mama Hailey of gewoon lekker knus tegen haar aan.Als hij buiten is is hij net een dartelende hert, zo blij is hij dan. Hij gaat naar mensen waar hij 2 kameraadjes zal krijgen dat zal hij erg leuk vinden.

 

Arien From Bobbers Love Of Beauty/ Bo

 

Bo is als 3e geboren. Zij houdt ervan om met mama Hailey te spelen en haar dan uit te dagen. Ze houdt van die interactie. Ze is best groot als teefje. Ze lijkt veel op haar broer Aragorn qua bouw en vacht. Ze is erg lief en houdt ervan om lekker geknuffeld te worden. Zij maakt ook altijd contact met je door haar neus tegen je aan te duwen. Ze is naar mensen heel onderdanig en gaat gauw op haar rug liggen.Ze is actief en houdt ervan om buiten even lekker te rennen. Ze vond het heerlijk om bij het verzorgingshuis in de tuin te wroeten. T.o.v. van haar boertje en zusjes vind ze het heerlijk om met de speelgoed met elkaar te spelen. Zij gaat alleen naar de nieuwe baasjes, maar ze heeft dadelijk een compleet park als tuin waar de baasjes heerlijk met haar kunnen spelen en wandelen. Ze heeft daar dadelijk zoveel vrijheid.

 

Aurora From Bobbers Love Of Beauty/ Skye

 

Skye is als laatste geboren. Zij vind mensen heel interessant en leuk. Als ze moet eten wil ze liever aandacht van mij dan dat ze wil eten. Ze is dan ook heel gauw afgeleid. Ze is heel ondernemend en actief. Vaak als de anderen rusten dan is zij nog in de weer. Ze ligt net als haar broertje graag bij mama Hailey. Lekker knus tegen haar aan. Ze is de kleinste van de 4, maar heeft wel een pittig karakter. Ze laat zich niet op de kop zitten. Ze is erg leuk getekend en heeft een mooi koppie. Qua bouw en vacht lijkt ze weer meer op haar zusje Arwen. Ik moet altijd om haar lachen. Ze heeft echt clownesk gedrag. Ze pakt de grootste speelgoed, maar struikelt er vervolgens zelf over. Ze maakt ook altijd contact met me. Ze gaat naar mensen met een maatje waar ze lekker verder mee kan spelen.

Ik ga ze alle 3 verschrikkelijk missen, maar ik ben blij met de mensen waar ze naar toe gaan en hoop dat zij veel plezier aan hen mogen beleven. Richard en ik hebben er in ieder geval intens van genoten en vinden het geweldig hoe ze zijn geworden. Ieder met zijn eigen karakter. Dikke kus voor jullie 4